لیست اختراعات لیلا کمالیروستا


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ ثبت: 1399/05/25
خلاصه اختراع:

خلاصه اختراع كودكان درصد قابل توجهي از جمعيت جهان را تشكيل مي‏دهند و حفظ، ارتقا و تأمين سلامت آنان از اولويت‏هاي بهداشتي جوامع مي‏باشد. دوران كودكي از مهمترين دوران‏ زندگي براي دستيابي به رشد كافي و پايه ريزي تأمين سلامت در دوره‏هاي بعدي زندگي است. كودكان به دليل نيازهاي ويژه غذايي جهت تأمين رشد، به طور قابل ملاحظه‏اي در معرض ابتلا به سوء تغذيه هستند. گرسنگي پنهان ، عنواني ديگر براي كمبود ريز مغذي ها بوده و به دنبال آن سوء تغذيه نيز اصطلاحي است كه براي بيماري هايي كه به دليل كمبود ريز مغذي ها به وجود مي آيند به كار برده مي شود. سلول هاي بدن براي رشد، اعمال حياتي و ترميم بافت ها نياز به مواد مغذي (Nutrients) دارند و غذاها اين مواد را در اختيار سلول ها قرار مي دهند. در روند رشد كودكان كمتر از 5 سال، تغذيه نسبت به ساير عوامل مانند ژنتيك نقش بيشتري دارد. كمبود دريافت مواد ريزمغذي نظير ويتامين‏ها و مواد معدني، تأثير چشمگيري بر كيفيت زندگي كودكان در اقصي نقاط دنيا مي‏گذارد. بر طبق بررسي‏هاي به عمل آمده پيامدهاي ناشي از كمبود ريزمغذي در كودكان به عنوان آسيب پذيرترين قشـر جامعـه شامل مواردي نظير مرگ‏ زودرس، رشد ناكافي، كم وزني، عقب ماندگي ذهني، كاهش آموزش پذيري، عدم توانايي در كسب مهارت‏هاي مختلف و ... مي‎‏شود. كمبود ويتامين ها معمولاً در كشورهاي در حال توسعه موضوع رايجي مي‏باشد. انواع غذاها داراي تنوع و ويژگي‏هاي ظاهري متناسب با كودك است ولي هيچ غذايي به تنهايي تمامي نيازهاي تغذيه‏اي كودك را برآورده نمي‏كند. پاستا غذايي است كه به دليل در دسترس بودن، اشكال و دستور پخت‏هاي ساده و متنوع، طعم دلپذير، زمان ماندگاري بالا، ارزاني، آساني حمل و نقل داراي طرفداران بسياري در سرتاسر دنيا است.. فراگير بودن پاستا در جهان و مقبوليت عام (مخصوصاً براي كودكان) مي‏تواند بستر مناسبي جهت فرموله كردن محصولي ويژه باشد. بنابراين در اين اختراع، محصولي با توجه به نيازها و كمبودهاي كودكان ايران از مخلوطي شامل انواع ويتامين‏هاي B1، B2، B3، D3، ماده معدني زينك سولفات، اسيد آمينه ليزين، تركيب اينولين و پودر سبزيجات اسفناج و پاپريكا استفاده شد. همچنين براي تمامي افراد جامعه در رده هاي سني مختلف، نيز قابل استفاده مي باشد.

تاریخ ثبت: 1399/07/05
خلاصه اختراع:

خلاصه اختراع بيماري فنيل كتونوري يك نقص متابوليكي مادرزادي نادر است و اختلال اصلي در اين بيماري، تجمع اسيدآمينه فنيل‏آلانين در مايعات بدن و سيستم عصبي و عدم تبديل آن به اسيد آمينه تيروزين است. در اين افراد فنيل آلانين خون به ميزان زيادي بالا مي‌رود. در افراد طبيعي مقدار كمي از فنيل آلانين، به فنيل پيروات، فنيل استات و فنيل لاكتات تبديل مي‌شود اما در افراد مبتلا به فنيل كتونوري به علت بالا بودن ميزان فنيل آلانين، مقدار زيادي از اين فنيل كتون‌ها توليد شده كه وارد خون و ادرار مي‌شوند. مقدار زياد فنيل پيروات در خون، از عمل آنزيم پيروات دكربوكسيلاز در مغز به صورت آلوستريك ، جلوگيري مي‌كند. اين عمل به نوبه خود در تشكيل ميلين اشكال ايجاد مي‌كند و منجر به عقب ماندگي ذهني مي‌شود. يكي ديگر از دلايل عقب ماندگي ذهني در افراد مبتلا به فنيل كتونوري كاهش توليد پيام رسان هاي عصبي مانند دوپامين مي‌باشد. درمان اين بيماري شامل كاهش فنيل آلانين و افزايش تيروزين رژيم غذايي و حفظ فنيل آلانين سرم بين 2 تا 6 ميلي گرم در دسي ليتر است. 1 گرم پروتئين معادل 50 ميلي گرم اسيد آمينه فنيل‏آلانين است. پاستا غذايي است كه به دليل در دسترس بودن، اشكال و دستور پخت‏هاي ساده و متنوع، طعم دلپذير، زمان ماندگاري بالا، ارزاني، آساني حمل و نقل داراي طرفداران بسياري در سرتاسر دنيا است. فراگير بودن پاستا در جهان مي‏تواند بستر مناسبي جهت فرموله كردن محصولي ويژه باشد. پاستاي رايج توليد شده از سمولينا داراي حدود 12-10 درصد پروتئين است و مطابق توضيحات داده شده مصرف اين مقدار پروتئين براي بيماران PKU مناسب نيست، در نتيجه بر آن شديم تا پاستايي ويژه با حداقل پروتئين ممكن براي اين بيماران فرموله و توليد كنيم. مواد اوليه تشكيل ‌دهنده پاستاي ويژه PKU شامل نشاسته طبيعي فوق تصفيه، گندم و نشاسته اصلاح شده ذرت، صمغ هاي گوار، زانتان، CMC، مونودي‏گليسيريد، بتا كاروتن، اينولين، فيبر گندم و نمك و شكر مي باشد. اين محصول داراي نهايتاً 5/0 درصد پروتئين دارد و حداكثر داراي مقدار 25 ميلي گرم فنيل آلانين در هر 100 گرم محصول است.

تاریخ اظهارنامه: 1402/03/27
تاریخ ثبت: 1402/10/09
خلاصه اختراع:

اين نوآوري در بخش نيازهاي بشري و در حوزه علوم و صنايع غذايي مي‌باشد. ابتكار حاضر مربوط به توليد پاستا با فرمولاسيون منحصر به فرد مي‌باشد كه علاوه‌بر اين كه داراي خصوصيات ضد اكسايشي است براي مصرف افراد مبتلا به ديابتي هم مناسب است زيرا داراي خاصيت ضد ديابتي نيز مي‌باشد.

موارد یافت شده: 3